7. Počitniške jezikovne delavnice 2021 so bile za otroke nepozabne

Primer povzetka poletnih jezikovnih delavnic 2021:

rdeča nit je bila Avstralija. Dotaknili so se Aboriginov in njihovih tehnik poslikavanja in metanja bumerangov.

Prvi dan je bil spoznavni dan, pekli so palačinke. “Moraš povedat, kaj je not, in to v angleščini, da jo dobiš”. Po kosilu so šli v karate klub Sankukai, kjer so se naučili nekaj osnovnih gibov – kat.

Drugi dan so bili v Arboretumu Volčji Potok, kjer so se preizkusili v tehniki slikanja, ki jo uporabljajo Aborigini in poslikali vsak svoj leseni bumerang. Iskali so tudi skriti zaklad, ključi do zaklada pa so bili odgovori, povezani z vprašanji o Avstraliji.

Tretji dan so se z vlakom odpeljali v Ljubljano, kjer so obiskali Etnografski muzej, si ogledali razstavo tkanja in si sami stkali zapestnico prijateljstva. Potepali so se po Ljubljani, se slikali in kupovali zelenjavo in sadje na tržnici, seveda vse v angleščini.

Četrti dan so bili na kmetij, kjer so se seznanili s kmečkimi opravili, hranili in božali živali ter jahali oslička. Sami so si pripravili okusno kosilo, ki je spominjalo na avstralski žar.

Zadnji dan, v petek, pa so se preizkusili v športnih disciplinah. Naučili so se tudi nekaj tipičnih aboriginskih izrazov, nekateri izmed njih so nam celo že poznani! Igrali so se nešteto zabavnih iger.

Vse je potekalo v angleščini, saj so si otroci tako obogatili besedni zaklad, nadgradili so si slovnične strukture ter hkrati zaradi sproščenega vzdušja postali bolj samozavestni pri govoru v tujem jeziku. Hkrati je bila to tudi odlična priprava na novo šolsko leto.